Vítejte v novém eshopu energyking.cz, který nahrazuje předchozí eshop svetmovano.cz.
Pokud jste v eshopu svetmovano.cz měli zákaznický účet, tak Vám nyní k přihlášení budou fungovat stejné údaje.
Velkoobchodní ceny jsou také zachovány a uvidíte je po příhlášení do svého účtu.
Těšíme se na spolupráci.
Vše skladem Zboží můžete mít již dnes
Doprava zdarma Při nákupu nad 1 000 Kč
Nákup bez rizika Bezplatná výměna zboží
Vrácení zboží Možnost vrácení do 30 dní

Zabezpečuje ochranné tvrzené sklo dostatečně display mobilního telefonu?

Mnohem častěji se v nabídkách internetových obchodů s příslušenstvím k mobilům objevuje ochranné tvrzené sklo, které má chránit displej mobilu před poškozením nebo poškrábáním. Má jeho zakoupení smysl, když se výrobci telefonů předhánějí, aby displeje byly sami o sobě odolné proti tomu, co z našimi mobily děláme? A pokud ano, tak jak vybrat to nejlepší? Dnes se zaměříme právě na toto téma.

Bez mobilu jako bez ruky

Den bez mobilu? Pro mnohé z nás určitě velmi těžká představa. Je to zařízení, které nás doprovází od rána až do noci. Já na něm mám nastavený ranní budík nebo večerní relaxační hudbu, u které se mi dobře usíná.  Zároveň to je můj kalendář, diář, e-mail, telefon, příruční počítač, atd. Nevím, jestli existuje zařízení, které bych v průběhu dne užíval častěji. Proto se o něj velmi dobře starám. Zejména o to, aby byl zabezpečen před údery a pády a displej byl chráněn před poškrábáním a jinými poškozeními. Pro ochranu displeje jsem proto zvolil ochranné tvrzené sklo.

Proč ochranné tvrzené sklo?

Ochranné tvrzené sklo je mnohonásobně odolnější než obyčejné sklo a určitě stonásobně odolnější než do nedávna používána fólie, jejímž úkolem bylo zejména udržení displeje pohromadě, pokud by se nám měl v důsledku úderu celý rozpadnout. Ochranné tvrzené sklo je určitě geniální zabezpečení, zejména pokud si chceme mobil užívat co nejdéle, a poté ho ještě celkem výhodně prodat.

Jaké sklo hledat?

Ochranné tvrzené sklo je zanedbatelný výdaj a získáme velmi silného pomocníka při ochraně našeho mobilu před působením různých vnějších sil, a zároveň před námi samotnými. 

Odolnost takových skel se měří dle Mohsovy stupnice tvrdosti (viz. níže*).  Aktuálně mají ochranná skla na trhu odolnost 9H, čili je velmi těžké ho poškrábat dokonce pomocí ostrého předmětu. Pro mě je to - bomba!

ÚroveňOdolnost
1materiál lze jednoduše poškrábat nehtem
2materiál je možné poškrábat nehtem
3materiál je možné jednoduše poškrábat pomocí měděného drátu
4materiál je možné jednoduše poškrábat pomocí nože
5materiál lze poškrábat nožem velmi těžce
6materiál je možné poškrábat ostrými předměty z oceli
7materiál je tak tvrdý, že je ním možné poškrábat sklo
8materiál je tak tvrdý, že lehce poškrábe sklo
9materiál je tak tvrdý, že může protnout sklo, a sám může být poškrábán pouze diamantovým ostřím
10materiál je tak tvrdý, že je možné ho poškrábat pouze diamantem

*Mohsova stupnice tvrdosti

PS: A nezapomínejte, že v našem eshopu energyking.cz je opravdu velký výběr nejkvalitnějších ochranných tvrzených skel pro většinu mobilů dostupných na trhu.