Vítejte v novém eshopu energyking.cz, který nahrazuje předchozí eshop svetmovano.cz.
Pokud jste v eshopu svetmovano.cz měli zákaznický účet, tak Vám nyní k přihlášení budou fungovat stejné údaje.
Velkoobchodní ceny jsou také zachovány a uvidíte je po příhlášení do svého účtu.
Těšíme se na spolupráci.
Vše skladem Zboží můžete mít již dnes
Doprava zdarma Při nákupu nad 1 000 Kč
Nákup bez rizika Bezplatná výměna zboží
Vrácení zboží Možnost vrácení do 30 dní

Jak přidat druhý pevný disk do notebooku?

Výměna optické mechaniky

Lze to provést s použitím standardního nářadí k údržbě počítače. Je vhodné, abyste měli vytištěné jednotlivé kroky návodu obsluhy počítače nebo k dispozici jiný počítač, na kterém můžete vše zkontrolovat.

Samotné odpojení optické mechaniky by nemělo být komplikované. Nejčastěji postačí otevřít servisní kryt, vyšroubovat jeden šroub a vysunout napájení. Složitější to bude u štěrbinové mechaniky, ale také to lze provést. Nezapomínejte, že optická mechanika by se měla vysouvat lehce. Nepoužívejte u toho sílu. A jakmile bude venku, položte ji na bezpečné místo.
Nyní do redukce pevného disku nainstalujte starý pevný disk. S jeho zasunutím by neměl být žádný problém a poté ho připevněte pomocí čtyř šroubů v dolní části. Přesvědčte se ale, že spojení mezi HDD a datovým kabelem SATA je bezpečné. A opatrně zacházejte se SATA kabelem při zapojení do slotu s hlavní deskou - tady opravdu opatrně. Jakmile zapojíte napájení, dotáhněte všechny šrouby a vše uzamkněte.

Pokud má optická jednotka výměnnou přední desku, můžete ji sundat a použít jako "krytku" otvoru v boční části notebooku. U mě se při její montáži ověřila izolační páska.

Nyní spusťte počítač, abyste nakonfigurovali nový disk.

Konfigurace

Pokud celý operační systém nainstalujete na SSD disku, již Vám nebudou potřebné všechny složky, které máte na původním pevném disku. Určitě ale budete chtít zkopírovat uživatelský profil a nastavení aplikací. Ve Windows jsem to udělal, ale přiznám se, že nevím, jak je to s iOS, takže pokud někdo takto upravoval MacBook, tak napište do komentářů. Ale vraťme se k Windows.

Jakmile již vytvoříte účet v rámci nové instalace, zkopírujte vše ze starého disku v systému Windows ze složky "Users" (obvykle C:users). Pokud raději zvolíte nové nastavení, můžete hledat složky aplikací pouze v případě některých programů.

Pro uvolnění místa na disku, můžete pokračovat a odstraňovat všechny soubory operačního systému, které nepotřebujete. Samozřejmě než začnete odstraňovat, raději se přesvědčte, že máte vše uloženo v záložní kopii na externím disku.

Konfigurace složek uživatele

Pokud jste se zbavili nepotřebných složek, získáte větší svobodu při konfigurování disku. Doporučuji v této chvíli nastavit složku pro každého uživatele a poté zpřístupnit dokumenty, hudbu, fotografie, videosoubory, soubory ke stažení a uložené složek na tomto disku.

Pro přesunutí aktuálních složek, klikněte na název uživatele ve startovním menu a poté klikněte pravým tlačítkem myši na libovolné složky, které chcete přesunout a zvolte vlastnosti. Vyberte kartu lokalizace a poté vyberte "přesunout". Zadejte umístění na pevném disku a spojte složky. K nastavení umístění zápisu na SSD disku a na pevném disku můžete také používat knihovny operačního systému Windows 7.

Využití staré optické mechaniky

V mnoha případech můžete využívat odpojené optické mechaniky externě. Některé firmy nabízejí konektory, obaly, atd. Ale získané místo na dvou pevných discích způsobuje, že velmi zřídka potřebujete optické nosiče. Samotný systém můžete přece nainstalovat z USB disku a většinu programů - stáhnout se sítě.

A to je vše! Kdo se zhostí této výzvy? :)

NABÍDKA RÁMEČKU DO NOTEBOOKŮ ZDE.