Vítejte v novém eshopu energyking.cz, který nahrazuje předchozí eshop svetmovano.cz.
Pokud jste v eshopu svetmovano.cz měli zákaznický účet, tak Vám nyní k přihlášení budou fungovat stejné údaje.
Velkoobchodní ceny jsou také zachovány a uvidíte je po příhlášení do svého účtu.
Těšíme se na spolupráci.
Vše skladem Zboží můžete mít již dnes
Doprava zdarma Při nákupu nad 1 000 Kč
Nákup bez rizika Bezplatná výměna zboží
Vrácení zboží Možnost vrácení do 30 dní

Aplikace požírající baterii

Na seznamu nejvíce populárních pojídačů baterie v telefonu se nachází např. aplikace jako WhatsApp, Facebook, Instagram, Snapchat, Messenger a v poslední době také Spotify a Netflix. Pokud to ještě u telefonů značky iPhone se systém iOS není tak špatné, tak u systémů Android je možné opravdu velmi rychle vybít baterii, pokud s ním pracujeme nerozvážně.

Aplikace zpomalují systém

Kde můžeme zjistit, že daná aplikace "požírá" mnoho energie? Majitelé telefonu s Androidem se to mohou dovědět v obchodě, odkud aplikace stahují, tedy Google Play. Kromě toho Google Play s aplikacemi brzy začne zobrazovat při vyhledávání ty aplikace, které mají velkou spotřebu baterie a malou poruchovost.

Již několik let zpátky firma AVG připravila report na téma aplikací, které mají největší vliv na správné fungování Androidu. V rámci reportu byly naměřeny následující parametry.

- spotřeba paměti,

- spotřeba baterie,

- spotřeba dat.

Facebook nebo Snapchat ?

Co bylo zjištěno z této analýzy? Že největším požíračem energie a zpomalovačem mezi aplikacemi, které se samovolně spouštějí, je Facebook. Mezi těmi, které vyžadují manuální spuštění zase Snapchat.  Tato, mezi mladými populární, aplikace má největší vliv na obecnou výkonnost mobilů, je na druhém místě při spotřebě baterie a na třetím - v přenosu dat. Obrazně řečeno - opravdu to není špatný požírač.

Mezi aplikace, které se samovolně spouštějí po zapnutí telefonu, patří např. Google Maps nebo WhatsApp. Naopak ve druhé skupině aplikací, které je potřeba manuálně spustit, jsou každým dnem populárnější s ohledem na zajímavou nabídku filmů a seriálů Netflix (miluji!), Spotify (je známo!) a zmíněny Snapchat.

Takže pokud máte rádi, když baterie Vašeho telefonu vydrží opravdu dlouuuho, dvakrát se zamyslete nad instalací těchto aplikací. A pokud je již musíte mít, dbejte na to, aby nebyly bezdůvodně spuštěné. Hodně štěstí!