Vítejte v novém eshopu energyking.cz, který nahrazuje předchozí eshop svetmovano.cz.
Pokud jste v eshopu svetmovano.cz měli zákaznický účet, tak Vám nyní k přihlášení budou fungovat stejné údaje.
Velkoobchodní ceny jsou také zachovány a uvidíte je po příhlášení do svého účtu.
Těšíme se na spolupráci.
Vše skladem Zboží můžete mít již dnes
Doprava zdarma Při nákupu nad 1 000 Kč
Nákup bez rizika Bezplatná výměna zboží
Vrácení zboží Možnost vrácení do 30 dní

4 tipy jak opakovaně kalibrovat baterii v notebooku

Dobře víte, že časem kapacita baterie ve Vašem notebooku bude klesat. Často sami zrychlujeme ten proces nesprávným nabíjením a vybíjením baterií. Baterie se poté rozkalibruje. Důsledkem toho je jenom ještě rychlejší ztráta kapacity, než to uvádí výrobce.

Řešením je opakovaná kalibrace baterií, což není moc složité. Zvládne to každý. Nepotřebujeme k tomu ani žádné speciální pomůcky. Omlouvám se, ale bohužel je to návod jenom pro majitele notebooků se systémem Windows, Macbooky rozebereme při jiné příležitosti. Takže – jak opakovaně kalibrovat baterii?

1

Nabití baterie

Nabij baterii na 100% a nechej ji na dvě hodiny odpočinout, ale nechej současně laptop připojený do zásuvky. Tento proces zajišťuje, že baterie je při nabíjení chladná a vy pak můžete zařízení používat i při nabíjení.

2

Nakonfiguruj nastavení napájení

Musíš to udělat v notebooku. Klikni pravým tlačítkem na ikonu baterie, na liště dole z pravé strany a pak zvol Možnosti napájení.

V nastavení správy napájení klikněte na odkaz "Zvolte, kdy chcete vypnout zobrazení" v levém bočním rohu. Dostaneš se na výběr, kde můžeš nastavit vlastnosti napájení (klikni na Změna nastavení schématu), dole vyber položku Změna pokročilých nastavení napájení.

3

Nakonfiguruj možnosti „hibernace“ a „nízký stav baterie“

Zobrazí se okno "Možnosti napájení". Přejděte na položku Rozšířené nastavení a klikněte na tlačítko Baterie. Pod tím klikněte na položku "Akce při kritickém stavu baterie" a nastavte ji na hibernaci. Poté klikněte na "Nízký stav baterie" a nastavte ji na 5%. Díky tomu počítač místo vypnutí se při nízké kapacitě, přejde do stavu hibernace.

4

Dovol baterii vybít se

Ano, teď dovol své baterii vybít se úplně, až do nízkého stavu. Baterii můžeš vybít během používaní notebooku, s odpojenou nabíječkou. Nebo nech notebook běžet jenom na baterii, do té doby, než se vybije. Následně připoj napájecí zdroj a nabij baterku na 100%. Ve chvíli, kdy baterie dosáhne stoprocentního nabití, můžeš všechna nastavení, která jsme změnili, dát zpátky do původního nastavení. A je to. Teď si můžeš být jistý, že baterie je nově kalibrována.